JAG HAR FÅTT MIN VÄRDEFAMILJ

DET ÄR SANT MINA DAMER OCH HERRAR!
JAG HAR FÅTT MIN FAMILJ!!!!

( TROR JAG )
HAR INTE FÅTT NÅGON INFORMATION AV EXPLORIUS ÄN DOCK,
MEN GICK IN PÅ ANSÖKNINGSSIDAN
OCH DÄR STÅR DET ATT JAG HAR FÅTT EN FAMILJ I MICHIGAN!!!!!!!!!
JAG HAR EN MAMMA SOM HETER KIMBERLY OCH PAPPA JOHN,
BÅDA HETER BENNETT OCH DE ÄR 46 OCH 50 ÅR. JAG HAR TRE SYSKON,
MICHAELA 14, MAEVE 11 OCH LESLIE 17.
DE BOR EN BIT FRÅN STAN OCH VERKAR VARA FRILUFSFAMILJ TYP.

JAG BÖRJAR SKOLAN DEN 6 SEPTEMBER, OCH SLUTAR DEN SISTA MAJ.
DVS, JAG KOMMER KUNNA HÄNGA I SKOLAN INNAN
JAG DRAR OCH KOMMER KUNNA SE MINA KLASSKOMPISAR TA STUDENTEN.

WOWOOWOW JAG ÄR SÅ GLAD ATT JAG VET INTE VART JAG SKA TA VÄGEEEN!!!!FATTAR NI VILKEN GREJ?!?!?!

fråga;

Postat av: Johanna

Hej! Läste att du fyller 18 i sommar, right? Då undrar jag en grej. Jag tänker också åka utomlands som utbytesstudent när jag fyllt arton (dock om två år). Men jag fyller också i mitten av juli och då, som du kanske vet, har trafikskolor stängt osv och jag skulle helst vilja ta körtkort innan jag drar till USA. Hur gör du? Tar du det innan eller efter året? Tacksam för svar! :)

 

ÅH. GUD VA KUL att du tänkt det! Så skönt att du redan vet om det, ett tips är att anmäla sig så fort som möjligt när du får chansen, för då slipper du stressa med alla papper samt att du får din värdefamilj tidigare troligtvis. Nu ska jag komma till sak! Först hade jag tänkt att ta körkortet när jag kommer hem, med tanken på att jag tar kärkortet ca 1 månad innan jag åker och sen inte får köra bil när jag är i USA (explorius regel) så blir det ju som att lära sig på nytt när man kommer hem sen. Så min första tanke var att ta när jag komit hem. MEN, vi har hittat några körskolor här i norrköping som har öppet nästan hela sommaren och min mor ville gärna att jag skulle ta innan, eftersom att det blir dyrare och dyrare för varje år. Så för hennes skull (hon som betalar) så har jag valt att ta det innan jag åker. Tänk va skönt ändå att ha det när man kommer hem sen. Så mitt tips är att kolla där du bor om det finns några bilskolor som är öppna i din stad. Sen kan det vara så att man måste ta en liten körlektion när man kommit hem för att få in rutinerna. Hoppas det besvarar sina frågor :) KRAM!

ps. skulle ÄLSKA om någon skulle vilja hjälpa mig med min bloggdesign..Explorius mejl


Fick mejl från explorius igår, med de olika avresedatumen. Det är så konstigt att man verkligen ska iväg. Grejen med avresedatumen är att jag troligtvis inte kommer få åka tillsammans med mina två vänner. Jag som hade sätt fram emot att åka till NY med de två. Men jag antar att det inte gör någonting, bara grejen är ju as cool.

1. Fredag 29 juli

2. Tisdag 2 augusti

3. Fredag 5 augusti

4. Tisdag 9 augusti

5. Fredag 12 augusti

6. Tisdag 16 augusti

7. Fredag 19 augusti

8. Tisdag 23 augusti

9. Fredag 26 augusti

10. Tisdag 30 augusti

11. Fredag 2 september

12. Tisdag 6 september

13. Fredag 9 september

14. Tisdag 13 september


jag tycker personligen att 23 augusti vore nice att åka, men det spelar inte så stor roll faktiskt.  men vore kul att dra efter att svenska skolan har börjat, så man kan sticka dit några dagar och säga hejdå till hela skolan. Men det spelar nte så stor roll!

Nu ska jag till skolan, åh jag önska så att jag fick min placering nu..
så himlans segt att bara vänta!

Men den som väntar på något gott...

5 månader

tänk, tänk att det inte är långt kvar innan jag är flera tusen mil här ifrån, jag pratar engelska 24/7 och har en helt annan familj, en helt anna livsstil, helt andra vänner och allting. Så himla konstigt. Men jag är så himla glad att jag har fått en sånhär chans. Det är det verkligen inte så många som får. Nu börjar mina klasskompisar diskutera valbarakurser i 3an, så konstigt att jag inte ska gå i 3an med de ..

och jag kan inte fatta att jag ska iväg.wowow.

 

& jag lovar att jag ska vara en bra bloggerska när jag är iväg.

wow jag önska så att det var imorgon jag skulle åka..


SLEP-test


min fina anna och jag.då var SLEP-testet gjort. Jag klarade det nog ganska bra, det var rätt lätt faktskt. Började lätt och blev svårare och svårare. Men det var ju endast A,B,C,D frågor, alltså kryssa in rätt alternativ.

Nu är det tyst på denna fronten tills 15 maj. jag är ISE- student men har dock bara möjlighet att komma på söndagen. Men det blir bra, det ska bli kul att träffa lite fler folk som ska iväg!

Hur gammal är du när du åker?

jag hinner precis fylla 18 innan jag åker, så jag har planerna på att ha en stor 18års/avskedsfest innan jag drar. Det känns faktiskt väldigt skönt att hinna fylla det. Eftersom att 18 är mer vuxet i sverige än usa. Jag vill hinna hänga lite på krogen och sånt.

svar:


Vilken organisation åker du med och varför valde du just den?
jag åker med explorius, jag valde den för att den var så liten och kändes tryggare på något sätt. De skickar inte alls iväg många samtidigt så de kan ha mera koll på de som de skickat iväg.

Var du på intervju hos fler än en?

nej, intervju har jag bara varit hos de på, däremot var jag på infomöte hos EF. Men kände att dom inte var något för mig, av olika anledningar.

hur ser din drömfamilj ut?

min drömfamilj ser ut så att de är ganska rika (vems drömfamilj är inte det?). Det är en mor och en far, ganska unga och två barn. En kille på ca 18år och en liten tjej på kanske 6. De ska vara nyttiga, gärna ha hund som de går långa promenader med, mycket gärna en pool och ja.. är väldigt snällla, hittar på roliga saker som cykelsemestra, campa mm..

 

Hur kommer du att reagera om du inte får något utav dina delstatsval?

så länge jag inte kommer till världens sämsta delstat, som typ inte har någon sommar, det regnar hela tiden, alla är rasister mm.. men jag hoppas innerligt att jag får något av mina val. Men ju mer jag tänker på det, desto mindre roll spelar det. Hellre en kul familj. ( men såklart kommer det ju kännas lite jobbigt först )


Har du någon sport/sysselsättning son du vill göra i USA?

ja absolut, jag dansar ju nu så det vill jag fortsätta göra. Sen har jag en vän som är iväg nu, han simmar och det verkar väldigt kul! Så kanske det också, jag har inte bestämt mig helt men mycket sport får det bli, jag tänker försöka att inte gå upp så mycket i vikt... he..ehe.eh

 

tror du att du kommer nån gång efter utbytesåret flytta över till USA?

ja, det tror jag faktiskt kan hända. Man får ju ta vara på att man har kontakter där liksom. Och om det inte blir att man flyttar så kan man iallfall ta en lång semester och åka ner och hälsa på. Jag är iallfall säker på att till USA blir det igen, många gånger!

 

hur tror du din första skoldag kommer se ut?

ska jag vara ärlig? Jag tror att jag kommer yra omkring i en stor lokal, inte hitta någonting, stamma fram en konstig engelska till lärarna när jag kommer försent för att jag inte hittade rätt klassrum, ingen pratar med mig utan alla bara kollar på mig, jag äter skollunch på toaletten och när jag för första gången säger någonting till någon så blir jag utskrattad för min engelska! HHAHA. MEN jag hoppas det blir bättre efter några veckor :)

 

Brukar du läsa kissies, fokis, paows osv bloggar?

foki har jag läst några gånger, typ precis när hon kommit till thailand, annars läser jag bara Kenzas. Mest för att hon är så himla snygg!


Har du spelat Farmville nångång på facebook?

hahahahah! nej det har jag faktiskt inte gjort!


Favorit årstid?

sommar, utan tvekan.


Bästa semester minne?

oj va svårt! jag har många.. när jag och min vän skulle till en sk "festcamping" ( de kallade den det när vi ringde och frågade) och vi kom till en tom camping med 3 gamla par i 80 års åldern. men OJ va kul vi hade ändå!

sen när jag och två andra vänner skulle till mitt land förra sommaren, vi åkte nercabbat på motorvägen och äter hamburgare samtidigt! haha, stackars bilen som var efter oss...

När jag och en annan vän var i tunisien, och kollade på när två turkar lekte med en stackars katt för att impa på oss!

jag har många, men där är några!

 

gillar du sex & the city?
om du svarar ja, tycker du mr Big (aka cpmannen) är snygg?

haha, sex & the city är en utav de serierna jag ÄLSKAR. ( segemyhr och en ängels tålamod också )

jag har hela boxen och tycker att mr Tjockis kan ta sig någonstans för han är ful som stryk! Däremot är en viss Hanna Andersson är väldigt snygg!

 

Hur ser en vanlig vecka i ditt liv ut ?

måndagar går jag i skolan 9-16, men har 2h håltimme då jag går til gymmet, efter skolan sticker jag till stallet och tar hand om min ponny, kommer hem runt 9 och drar då till min pojke och somnar där.

Tisdagar = skola 10-16, även då 1,5h håltimme då det blir att ta en fika med fina vänner, sen går jag på stan med väldigt fina människor, kanske tar en fika till, kvällen brukar det bli pojkvänshäng, bio eller sova hos en kompis.

Onsdagar= skola 9-14.45 efter det blir det till stallet och ta hand om hästen, sen på kvällen blir det att träffa en vän oftast.

Torsdag = skola 9-16, sen är det direkt till jobbet, jag jobbar för viktväktarna och därefter brukar jag hänga med pojkvännen.

Fredag= Skola 9-16, efter det blir det kompishäng, filmkvällar, partyn, pojkvännshäng, små spontana resor, fikastunder.. brukar bjuda på det mesta.

Lördagar likaså, tar mig iallfall in till staden och inhandlar lite fina grejer oftast, till stallet, hänger med vänner, träffar ev min pojkvän och kvällarna bjuder på allt möjligt, partyn, filmkvällar, restaurangbesök, konserter mm. och

söndagar är också lite så, en sväng till stallet, oftast sova hos pojkvännen, träffa vänner på stan, ta en fika, yra omkring lite, plugga om man måste, planera veckan som kommer mm. Jag har ganska mycket att göra om veckorna, men jag gillar att ha det så :)

 

Vilken är din favorit bland svenska kändisar?

jag tycker att Salem al fakir är världens finaste människa, så han är en utav de. Sen må jag säga att Cimon är väldigt snygg och han toppar nog listan också. Väldigt svår fråga, men de är nog några av de iallfall.

ge oss din favorita spotifylista?

här är mina "favoriter"

 

säg tre konstiga grejer om dig!

jag tycker det är väldigt skönt att ligga på rygg med armarna upp i luften när jag ska sova, jag har fobi för mina egna fötter, jag har somnat i en bil (fodorn över huvudtaget) en gång i hela mitt liv.


vad går du för gymnasie nu?

jag går andra året på en scen och musikallinje här i norrköping. Just nu förbereder vi oss för att sätta upp en ny version av Törnrosa i maj. Den är störtskön och 80 tals variant. Och så dansar vi två ggr i veckan, har privata sånglektioner varje vecka och teater. Kanon linje på världens bästa skola ( film och musikgymnasiet )


hur ser planerna ut för sommaren?

som det ser ut nu blir det att jobba, hänga på min vän annas land, åka omkring med alla som tagit körkort, åka till mitt land med malin, åka till mitt land med anna, åka till mina landställen x94393, ev. utomlands med pojkvännen, emmaboda, stå på loppis för första gången, stockholmtrippar, träna väldigt mycket, åka på cykelsemester, FIRA MIN 18ÅRSDAG som bara fan, sen .. UUUUSAAAAA!


hur tänker du säga hejdå till dina nära&kära?

jag tänker att jag fyller år den 11 juli, så då ska jag ha en stor fest som blir lite farväl fest också. Sen precis innan jag åker så har jag nog någoting med de närmsta också. Jag har fått förfrågningar om folk får åka med till flygplatsen, men jag vet inte om jag skulle klara det.. men vi märker! Det blir något stort iallfall :)

 

bara fråga på så svarar jag på det också om ni har några frågor :)


Frågehörna


jag har fått förfrågan att ha frågestund igen, så fråga på mina små änglar!
Jag vågar nästan lova att jag svarar på allt, även anonyma.
puss

RSS 2.0